THERAPEUTISCHE MASSAGE

Naast sportmassages, ontspanningsmassages of zwangerschapsmassages kun je bij Massage Company ook terecht wanneer je last hebt van  lichamelijke klachten. De massages bij Massage Company worden namelijk gegeven door HBO opgeleide massagetherapeuten en  met ruime ervaring op het gebied van klachtbehandeling. Wij noemen dit onze therapeutische massage.

Benieuwd naar onze werkwijze? Lees er hier alles over.

een therapeutische massage?

We leven in drukke tijden, veel verantwoordelijkheden en een volle agenda. Met andere woorden: we houden tegenwoordig veel ballen in de lucht. Daarnaast zijn wij genoodzaakt veel beeldschermen te gebruiken, zowel op het werk als privé, om de meest eenvoudige zaken te regelen.

We zijn als mens in staat om veel lasten te kunnen dragen, zowel geestelijk als lichamelijk. Er kan echter altijd een moment komen dat de lasten (belasting) hoger worden, of de mate waarin je de lasten kunt dragen (belastbaarheid) omlaag gaat onder invloed van veranderende omstandigheden.

Dit alles kan ervoor zorgen dat er lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Deze uiten zich zowel lichamelijk als geestelijk. Denk hierbij aan het bekende vast zittende gevoel van jouw nek en schouders, lage rugklachten, hoofdpijn of meer op energieniveau zoals vermoeidheid.

Deze therapeutische massage worden uiteraard  vooraf gegaan door een  intake, om goed in kaart te brengen op welke manier jij het beste geholpen kunt worden. De behandeling is vaak een combinatie van mobilisatie technieken, bindweefselmassage, diepe spiermassage en technieken uit de klassieke (ontspannings)massage. Door deze technieken te combineren wordt er zowel op lichamelijk (fysiek)  als op geestelijk (mentaal) niveau een verandering teweeggebracht.,

Ter verdere ondersteuning kijken wij ook naar andere zaken die van invloed kunnen zijn op de klacht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bepaalde groepslessen in de sportschool een positieve bijdrage kunnen leveren aan de lichamelijke gesteldheid. Doorverwijzen naar een praktijk voor fysiotherapie kan ook tot de mogelijkheden behoren, wanneer wij denken dat manipulatie (manuele therapie), Dry Needling of het gericht trainen van core stability een positieve bijdrage kan leveren.

Neem contact met ons op wanneer je meer wilt weten over de therapeutische massage of plan direct je afspraak in via de online agenda.

Masseur Utrecht ontspanningsmassage
Masseur Utrecht Zwangerschap massage

Met welke klachten kun je bij Massage Company terecht?

Je kan bij Massage Company goed terecht met klachten wanneer hier geen directe oorzaak (trauma) aan ten grondslag ligt. Zoals beschreven ligt onze specialisatie op gebied van klachtenbehandeling, op basis van een disbalans in belasting en belastbaarheid (overbelasting). Door onze hands on technieken (dus geen oefentherapie of vragenlijsten), bieden wij een unieke behandeling die het verminderen van klachten en het bieden van ontspanning combineert.

Vanuit onze professionele werkwijze en ruime  ervaring, zullen wij ook tijdig doorverwijzen naar een andere zorgprofessional wanneer dit nodig is.

Top 5 meest voorkomende klachten bij Massage Company:

  • Nek – schouder klachten (vastzittend gevoel)
  • Lage ruklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Burn out ( door massage ontstaat meer lichaams bewustzijn)
  • Lokale pijnklachten (elleboog, kuiten)

Door wie word ik gemasseerd?

De massages bij Massage Company worden altijd uitgevoerd door goed gekwalificeerde masseurs, met een passie voor hun vak. Je kan via de online agenda exact kiezen door wie je gemasseerd wilt worden.